tirsdag den 5. april 2022


Juelsminde blev ikke ramt af den perfekt storm – stien brast dog alligevel!


På sidste uges kommunalbestyrelsesmøde var Juelsminde af flere omgange på dagsordenen. Først var der Bjørnsknudestien og dernæst den længe ønskede sauna til vinterbaderne. 

Bjørnsknudestien stod færdig i foråret 2020 og var et tilløbsstykke. Stien var garanteret til at holde til en 50 års storm. Den slags tale, giver næsten mindelser om 90’er filmen “Point Break”, hvor den evigt frihedssøgende hovedperson Bodhi søger den ultimative bølge at surfe på. Filmen holder stadig i dag, hvorimod vores sti forsvandt allerede i vinteren 2020, og altså kun holdt et halvt år. Det var ikke engang tæt på, at det blev en 50-års storm, der tog livet af den! Surferguruen Bodhi, der søger den perfekte storm i filmen, ville nok ikke have andet end en trækning på smilebåndet tilovers for den storm. Det samme kunne vi andre næsten fristes til, hvis det ikke var så tragikomisk og dyrt! Nu skal skaderne genoprettes og gildet betales – igen! Der er indgået forlig og kommunen skal betale sin nye del. Det var foreslået, at pengene skulle tages af “puljen afsat til masterplan i Juelsminde”. En enig kommunalbestyrelse besluttede dog, at tage pengene fra Teknisk udvalgs budget - hvilket trods alt, er en langt mere rimelig løsning.


Vinterbaderne havde brug for en kommunal lånegaranti for at komme i hus med den nye sauna. Hele projektet er fantastisk, og det vil give en masse til lokalsamfundet såvel som den voksende skare af vinterbadere. Derfor er det en skam, når formand for vinterbaderne, Karl Ole Knudsen, udtaler til HSFO d. 24/3 at: “Foreløbig er den for foreningsmedlemmer”. Det er ganske enkelt ikke korrekt. En klar forudsætning for lånegarantien er, at saunaen skal komme alle til gode. Foreningsmedlemmer, borgere og turister. Det er en ikke uvæsentlig detalje. 


Mads-Peder Winther Søby

Kommunalbestyrelsesmedlem, SF

Kejsdalen 26, 7130 Juelsminde

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start