onsdag den 16. juni 2021


Nej til gift og sprøjterester i drikkevandet!

 Vandværkernes forsyningssikkerhed er på spil! Det rene drikkevand lige fra hanen, er måske ikke givet i fremtiden. Grundvandet skal beskyttes – særligt i de områder hvor drikkevandsmagasinerne dannes, da det er her pesticidresterne forefindes.

Mange drikkevandsundersøgelser viser spor af sprøjterester, også stoffer der har været lovlige at bruge tidligere. Drikkevandet skal beskyttes mod nye forureninger, og vi forbrugere skal have rent vand i hanerne. De drikkevandsbassiner, der indeholder sprøjterester, skal tages ud af brug, og områder, hvor drikkevandet dannes, skal beskyttes i højere grad end nu.

Kommunen kan sammen med vandværkerne effektivt, og for billige penge, sørge for at de sårbare områder beskyttes bedre i fremtiden. Det skal selvfølgelig ske i samarbejde med vandværkerne, der allerede ligger inde med data og lign. omkring kvaliteten i de forskellige boringsnære områder i kommunen.

I virkeligheden kan der vindes meget mere end drikkevand, ved at målrette en beskyttende indsats overfor de særligt sårbare områder – miljøet kan få en hjælpende hånd. Walther Brüsch, Dansk Naturfredningsforening, påpeger f.eks., at gevinsterne kan være endnu større ved beskyttende tiltag, end rent drikkevand. Det kan give en større biodiversitet, samt mere natur til glæde for borgere, turister og besøgende i Hedensted kommune.

SF mener at alle former for grundvand skal beskyttes. Hverken vi eller kommende generationer kan være tjent med sprøjterester i vandet – særligt ikke i drikkevandet. Vi vil i den kommende periode arbejde for at boringsnære områder skal beskyttes.

Mads-Peder Winther Søby

Spidskandidat for SF-Hedensted til KV21

Kejsdalen 26, 7130 Juelsminde


 

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start