fredag den 12. november 2021

Mærkesag: ”Det er klogt at spørge nogen, hvad man leder efter, før man begynder at lede efter det”


Mærkesag: ”Det er klogt at spørge nogen, hvad man leder efter, før man begynder at lede efter det”

Peter Plys, siger tingene på sin egen måde. For at forstå, hvad vi er rundet af, så skal vi have perspektiver og indblik. Det kan man sjældent få helt alene – det kræver dialog og kulturel udfordring. Det kræver, at andre er med til at pege på tingene som de var, for at vi kan se, hvorfor de er, som de er!

I SF har vi kæmpet for, at få Teater Jævn, gjort til permanent egnsteater. De kan hjælpe os med at lede efter, det vi endnu ikke ved, at vi leder efter. Teater Jævn, har vi glæde af et år mere i kommunen, takket være landdistriktsmidler, men hvad med derefter? Skal vi igen være en kulturelt fattigere kommune, uden et teater, eller skal kommunen finde penge?

Vi har kæmpet for, at der skulle være en museumspolitik i kommunen. Museerne vil gerne have den, kommunen trænger til den og nu ser det også ud til, at den snart kommer. Bedre sent, end aldrig! Vi skal da præge, fortællingen om vores lille fantastiske plet på Danmarkskortet.

Vi trænger til at hæve vores biblioteker, så de igen kan være kulturhuse og kulturelle fyrtårne. Det er faktisk det de kan, hvis de får lov! Desuden er de der allerede, så det kræver ikke store nye investeringer, men en opjustering af budgettet.

På længere sigt, skylder vi os selv, altså alle borgerne, at vi giver bibliotekerne bedre rammer til at være kulturhuse. Vi har brug for et sted, hvor vi kan mødes, hvor vi kan være eftertænksomme, hvor vi kan møde holdninger, der er anderledes, end vores egne – kun sådan bliver man kulturelt rigere. Kun sådan bevarer man nysgerrigheden og demokratiet.

Hedensted kommune bruger færrest penge på kultur pr. indbygger i Danmark. Vi skal ikke være på sidstepladsen. Det er en mærkesag for mig og SF til kommunalvalget at styrke kulturen.

Mads-Peder Winther Søby

Spidskandidat for SF til kommunalvalget

Kejsdalen 26, 7130 Juelsminde


 

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start