fredag den 22. oktober 2021

Folkeskolen i Hedensted Kommune er et udsat barn!

 


I SF har vi en vision og en mærkesag om at folkeskolen skal være en oase for det gode børneliv – skal være et naturligt springbræt for det gode voksenliv. Desværre ser vi det modsatte. Vores børn er i mistrivsel!

Jeg har skrevet og sagt det før, men det er så utroligt VIGTIGT, at det må nævnes igen.

Folkeskolen er et udsat barn i kommunen. Alle partierne i byrådet vil beholde de små lokale skoler, men hvad med finansieringen? Det udsatte barn kan ikke ignoreres længere.

Kære politiske kollegaer. En skolebygning er ikke ramme nok for en skole! Mere rammende er de elever, lærere, pædagoger og andet personale man indrammer med skolebygningerne. De skal trives, for at bidrage hinanden nogle væsentlige kundskaber og relationer. For at være et sted, der skaber mod på livet og ikke mismod til det!

Det kræver en opmærksomhed på både skolerne i de mindre landsbysamfund, såvel som de store skoler i centerbyerne. Der er en lang række gode grunde til at bevare landsbyskolerne, men det kræver noget politisk villighed!

Løsningerne er kortere skoledage, flere penge til folkeskolen, så vi kan få bedre normeringer og skabe en naturlig bro mellem folkeskolen og skolefritidsordningen – skabe tillid, dannelse og mod til livet.  

Mads-Peder Winther Søby

Spidskandidat til Kv21, for SF-Hedensted

Kejsdalen 26, 7130 Juelsminde

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start